22 Temmuz 2011 Cuma

Ülkemizde istatistik ve adli ölümler

 Uzmanlar araştırmalarında kullanmak üzere bir çok bilgi ve belgeden yararlanmaktadır. Bu bağlamda istatistiklerin önemi gözden kaçırılamaz. Çünkü; meselenin soyutluktan somutluğa ulaştırılması için güncel veriler gerekir, bu veriler de istatistiklerde mevcuttur.

 
 Ölüm istatistiklerinde; kadın ve erkek oranları, yıllara göre değişimler, bölgeler arasında bulunan vak'a farklılıklarına ilişkin rakamsal veriler mevcuttur.  Bu veriler bir kurumda toplanır. Ülkemiz bu yönde üzerine düşeni yapmıştır ve "Türkiye İstatistik Kurumu"nu kurmuştur. TÜİK çeşitli yöntemlerle ulaştığı bilgileri inceleyip tasnif etmektedir. Ve sonrasında farklı şekillerde bilgilendirme yapmaktadır. 
 
 Kişilerin  TÜİK'in yaptığı çalışmaları internet ortamından takip edebilmesi günümüzde mümkündür. http://www.tuik.gov.tr/demografiapp/olum.zul adresinde TÜİK'in ölüm istatistikleri bulunmaktadır. Bu istatistiklerden yararlanılması halinde bakış açımızı daha doğru şekilde oluşturabiliriz. 


 Türkiye'deki, ölüm istatistiklerinde bulunan durum  yüreğimize su serpmektedir. İstatistiklerde bulunan verilere göre adli ölümler istisnaidir. Ülkemizde yaşanan ölümlere dair sıralamada; ilk 50 ölüm sebebi içinde, adli ölümler son sıralardadır. Bunlar; kaza, cinayet ve intihara bağlı ölümlerdir.  Diğer ülkelerde ise bu tip ölümler ülkemize nazaran daha kötü durumdadır.

 Dileğimiz; günün birinde toplumumuzun yarası olan cinayet, intihar ve kazaların nihayete ermesidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder